Atea Asylbørn

En email fra Ærø


På Ærø ligger Center Holmegaard - et af Danmarks tolv børnecentre for uledsagede asylbørn


En email blev startskuddet til projektet


På Ærø ligger Center Holmegaard - et af Danmarks tolv børnecentre for uledsagede asylbørn. Centeret er for drenge, der er flygtet fra deres hjemland uden hjælp fra familie, venner eller fremmede, de har mødt på den lange rejse. Centralt i centerets mission er at give de uledsagede flygtningebørn en god start på deres nye tilværelse i Danmark.

Michael Abio har siden januar 2016 gået sin gang på asylcenteret. Han har en uddannelse i pædagogisk filosofi fra Københavns Universitet. Undervejs i sine studier har Michael haft fokus på multikulturel bæredygtighed, og det har derfor været naturligt for ham at arbejde med integration. En stor del af integrationsarbejdet drejer sig om at etablere en tilværelse i Danmark. Det kan være svært at etablere en tilværelse i et samfund som Danmark, hvor næsten alting de seneste år er blevet digitaliseret. Især hvis man ikke ejer en computer, der er nøglen til det digitale samfund. Fælles for de uledsagede flygtningebørn er, at de stort set ingen ejendele har, så de er afhængige af asylcenterets få dele-computere i deres rejse mod at blive en del af Danmark.

En venlig forespørgsel
Center Holmegaard råder over ganske få fælles computere, og det fik Michael Abio til at undersøge, hvordan han kunne skabe bedre forhold for Holmegaards børn. I foråret tog han derfor kontakt til sin mor, der arbejder hos en stor dansk virksomhed, i sin søgen efter flere bærbare computere til centerets børn. Hans mor fortalte, at hendes arbejdsplads leaser sine bærbare pc’er igennem Atea. Det fik Michael til at sende en mail til Atea, hvor han spurgte, om Atea tilfældigvis skulle have en håndfuld ubrugte bærbare computere på et lager et eller andet sted, som kunne blive sendt til Holmegaard Asylcenter.

Computere til alle uledsagede asylbørn
Denne forespørgsel blev startskuddet til et projekt, der nu går langt ud over Michaels oprindelige ambition om kun at få doneret computere til Center Holmegaard på Ærø. En håndfuld computere til Ærø blev med andre ord til en større ambition om at skaffe computere til alle uledsagede flygtningebørn i Danmark. Således blev projektet født. Den overordnede målsætning for projektet er at give uledsagede flygtningebørn bedre muligheder for en start i det digitale danske samfund. Målsætningen når vi ved at indsamle ca. 800 brugte bærbare pc’er, én til hvert barn, eller 1 million kroner, som det koster at opkøbe, rense og bringe de mange bærbare pc’er ud til landets 12 børnecentre.

Læs mere om Computere til Asylbørn

Michael Abio

Michael Abio

Socialpædagog på Center Holmegaard på Ærø

Michael Abio har siden januar 2016 arbejdet på Center Holmegaard. Han har en uddannelse i pædagogisk filosofi fra Københavns Universitet.

Undervejs i sine studier har Michael haft fokus på multikulturel bæredygtighed, og det har derfor været naturligt for ham at arbejde med integration.